Motive de prietenie

1mai

Am citit cândva, într-o carte de dezvoltare personală, că e bine să îți scrii pe o foaie de hârtie modul pozitiv în care îți influențează viața persoanele apropiate (sau au făcut-o în trecut), definind o calitate dominantă a fiecăruia.

Mi s-a părut incitantă ideea! 😉 Mi-am dat seama că nu m-am gândit niciodată foarte profund la acest subiect, așa că.. am trecut la treabă!

Astfel, am descoperit că fiecare om trecut în lista mea are calități pentru care îl pot admira negreșit, în ciuda altor fațete neplăcute mie. Lista aceea mi-a întărit convingerea că fiecare dintre ei a contribuit la formarea mea, dar nu am fost mereu conștientă în ce fel.

De-atunci, de fiecare dată când întâlnesc o persoană nouă, de care mă apropii, mă gândesc “oare ce forțe ne unesc și care e sensul acestei noi legături?”.

Răspunsul nu întârzie să apară, lecțiile se înmulțesc, iar noi ne îmbogățim sufletește și mental, mai ales atunci când conștientizăm valoarea noii prietenii sau amiciții.

Am aflat, plăcut surprinsă, că prietenii/amicii mei sunt înzestrați cu atât de multe calități, încât- la orice posibilă cădere- nu aș avea motiv să cred că nu se poate să reușesc să îmi revin repede, datorita motivației atâtor exemple reale, care mă pot pozitiva permanent.

Generozitatea, sinceritatea, simplitatea, discreția, determinarea, consecvența, disponibilitatea, ambiția, deschiderea și chibzuința, bunătatea și capacitatea de a impulsiona au devenit modele, reprezentând cu precădere un anumit om apropiat mie.

Atât de deosebiți, și totuși atât de speciali, fiecare în parte! Cu adevărat unici, așa cum suntem noi, oamenii, dar- din păcate- uneori ținem cont prea mult de defectele care sunt la fel de prezente, și care ne conferă, de fapt, această minunată unicitate.

Să apreciem fiecare nouă relație sau doar cunoștință, fiecare om ce ne călăuzește spre o direcție nouă, necunoscută și poate înfricoșătoare.

Să fim recunoscători pentru experiențele noi pe care ni le oferă, căci fiecare dintre acestea vrea să ne ajute să ne îndreptăm spre drumul devenirii noastre.

Să acceptăm cu stoicism noul, pentru că totul are un sens și o învățătură!

E datoria noastră să descoperim care este motivul ce ne apropie de oamenii din jur, dat fiind faptul că toți vrem să fim înconjurați de persoane pe care să le admirăm.

Pentru că, la un moment dat, acesta este motivul care provoacă acea legătură, nepunând la socoteală curiozitatea noului sau legea atracției.. 😉 🙂

“Acordul felului de a gândi naște prietenia.”Democritus

“Când nu mai am putere, închid ochii și realizez că prietenii mei îmi sunt energia mea.” – autor necunoscut

Comments

comments

This entry was posted in comunicare sociala, cunoastere interioara, motivatie, valori on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *