Bucuria înălțării

cutie

Am descoperit la ora de pilates că am o zonă sensibilă a corpului, care mă împiedică să execut anumite exerciții așa cum aș fi vrut.

Poate ar trebui să renunț definitiv la acele exerciții, sau chiar la pilates?

Vă anunț de pe-acum că merg săptămânal la pilates, chiar dacă e puțin frustrant să nu pot face încă totul bine și mă simt precum un copil, în fața profesoarei.

Anumite exercitii mă ajută să îmbunătățesc situația și să scap de durere. Bineînțeles ca instructorul știe care anume sunt acelea și îmi cere să îmi ascult corpul, fiind mereu atentă la senzațiile ce mă însoțesc atunci când execut exercițiile.

Această situație mi-a amintit că noi, oamenii, suntem uneori slabi, ca și caractere. De multe ori, ne recunoaștem slăbiciunile, dar ne e greu să le acceptăm.

S-a dovedit că oamenii cu impedimente ce par imposibil de depășit reușesc totuși să ajungă la performanțe care uimesc lumea. Internetul este plin de astfel de exemple..

Nu știm să înotăm, dar putem învăța; ni se pare greu patinajul, dar dacă încercăm de câteva ori, reușim și asta. Unele limbi străine ni se par greu de vorbit, și totuși unii pot foarte repede s-o facă; chiar și noi descoperim peste ani că am reușit să depășim această barieră.

Exemplele sunt și mai edificatoare când e vorba de oameni cu dezabilităti majore, dar cu o voință de fier și oameni dragi alături, care știu să îi încurajeze și susțină, până la capăt.

De-a lungul vieții, depășim limite. Devenim mai puternici, mai încrezători și mai deschiși la nou. Și chiar dacă nu putem face tot ce pot face alți oameni, important este că ne autodepășim.

Dar, când reușim să ne îndeplinim visele și ne bucurăm de realizările noastre, să nu uităm a fi toleranți cu ceilalți, care nu au ajuns încă în stadiul în care ne aflăm noi. Și poate n-o vor face niciodată!

Dar oare n-ar trebui să apreciem cel puțin dorința, voința și încercările aproapelui nostru?

A-ți recunoaște slăbiciunile e un mare act de curaj și orice mică îmbunătățire ar trebui apreciată.

Fiecare progres ne înalță și ne dă forța de a merge mai departe, în direcția cea bună.

Fii bun începând cu tine, apoi amintește-ți că alții au nevoie de susținerea ta. Doar așa vei atinge adevărata valoare.

Nu uita că ai mereu nevoie de oameni. Orice zbor te înalță, dar atunci când este apreciat și de ceilalți, bucuria zborului atinge desăvârșirea. 

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *