Propriul potențial

dsc01771

Cât de mult îți folosești potențialul.. te întrebi vreodată?

Fiecare dintre noi este înzestrat cu o multitudine de calități, menite a ni le descoperi prin propriile forțe, sau cu ajutorul celorlalți.

Oricum ar fi, odată aflate, e important să le utilizezi într-un mod ingenios, care să te ajute în a prospera și a ajunge acolo unde îți este locul, așa încât în final să simți că te-ai lăsat descoperit în toată mareția ta.

Știm că ceea ce facem cu plăcere ne dă senzația că munca nu e muncă și doar atunci timpul trece mult prea repede. Dar pasiunea nu e niciodată suficientă fără acțiune.

Dacă ai norocul să fi reușit a descoperi deja ce anume îți provoacă o mare bucurie în suflet și ce îți limpezește gândurile, nu ezita a sta pe gânduri și treci la treabă.

Munca te va ajuta să străbați drumul sinuos și într-o zi nu numai că vei ieși la liman, dar vei și străluci și vei simți prin toți porii că ai devenit Tu.

Par a fi cuvinte fără sens sau teorii nefondate și crezi că găsești mereu prin articole sau cărți motivaționale aceleași îndemnuri, spuse doar sub o altă formă?! Se poate. 

Și totusi, toți cei care și-au descoperit adevărata menire și au făcut eforturi pentru a o transforma în ceva tangibil, chiar având uneori nevoie de zeci și zeci de ani, au recunoscut mai târziu că acest fapt i-a împlinit.

Nu crezi că merită așteptarea? Atunci poate acel ceva nu reprezintă cu adevărat pasiunea ta. Sau ai nevoie de mai mult timp și resurse pentru a pune în practică ceea ce gândești că te reprezintă cu adevărat.

Nu ezita în a face o mica pauză pentru a-ți aduna forțele și a o lua de la capăt. Ce e deosebit se obține greu și necesită consecvența și timp.

Oricât de neînsemnată ar părea pasiunea ta în ochii celorlalți, cu siguranța îi vei putea da valoare dacă vei insista și vei dubla rezultatele. Măreția muncii tale stă în primul rând în ochii tai, dar validarea este necesară pentru a te impulsiona să continui.

Lasă-te descoperit, criticat și analizat.

Numai riscul expunerii și selectarea priorităților tale îți vor putea aduce succesul.

Punând în practică ideile tale originale vei putea prezenta cândva adevăratul produs. Și vei simți că răbdarea și implicarea sunt nu doar cuvinte mari, ci și unele de o mare însemnătate, indiferent de situație.

“Trebuie să crezi în tine. Aceasta este cheia succesului.” (Charlie Chaplin)

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *