Înflorire

IMG_2325

Primăvara e anotimpul revenirii naturii la viață.

Și tare greu ar fi să ne închipuim viața fără acest anotimp.

Așteptarea plină de nerăbdare a apariției primilor muguri și frunzulițe, explozia de culori diafane și miresme parfumate, zumzetul grăbitelor insecte, razele jucăuse ale soarelui, bătând în ferestre..

Pe toate le așteptăm, de la un an la altul, sperând că aceste minunății vor aduce un dram de nou în viețile noastre, care se vor îmbunătăți, ca prin miracol..

O nouă iubire, sau revenirea pasiunii de început, împlinirea unor dorințe de mult timp ascunse în ungherele sufletului, vindecarea rănilor adânci ale minții și inimii..

Și totuși.. înfloresc viețile noastre cu adevărat, fără a face nicio schimbare în modul de gândire și acțiune? Vindecă trecerea timpului ceva, sau numai munca noastră cu noi înșine poate face asta?

De acord că timpul va mai încețoșa puțin amintirile, pentru că și creierele noastre obosesc, peste ani, dar nu cred că dintr-o dată ne va reveni entuziasmul, fără a face nimic, numai pentru că e cald și bine afară.

Visele noastre vor păli, ca intensitate, dacă noi le vom arunca în colțuri întunecate ale minții, însă nu va dispărea dezamăgirea că nu am făcut ceea ce trebuia făcut. Din contră, ea se va acutiza și ne va pătrunde în suflet, lăsând în urmă un corp aparent viu, dar lipsit de viața.

Așadar.. s-o luăm de la capăt! 🙂

Primăvara e anotimpul revenirii naturii la viață. 😉

Și dacă ea poate face un astfel de efort pentru noi, suntem datori să îi răspundem frumos, după merit.

Să nu uităm să ne reînnoim și noi visele, dorințele, planurile, și mai ales acțiunile ce duc la îndeplinirea lor.

Să începem cu schimbări aparent minore, cum ar fi:

  • îmbunătățirea conștientă a posturii
  • grija pentru o alimentație mai sănătoasă
  • practicarea unui sport pentru care nu găsim niciodată timp
  • atenția la vocabularul folosit în comunicarea cu semenii, dar și cu animalele ce ne înconjoară 🙂 
  • alegerea de a privi întotdeauna partea bună a fiecărei situații și de a încuraja comportamentul frumos, încununat de iubire și respect fața de mediu și viața
  • dorința de a zâmbi fiecărei zile și de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, dar de a nu înceta a căuta și găsi soluții de îmbunătățire a situației

Amorțirea sufletului, sau chiar împietrirea lui, este doar alegerea noastră, iar impactul acțiunilor celorlalți asupra lui nu este un motiv suficient de puternic ca să încetăm a iubi viața.

Este doar o scuza, pe care o folosim când alegem să ne autocompătimim și să ne limităm, dar mai ales cand uităm să ne iubim cu adevărat.

Haideți să înflorim prin toți porii, iar și iar, ca să avem de unde culege roade. 😉

Căci “.. riscul de a rămâne închis în boboc este mult mai dureros decât cel pe care îl presupune înflorirea” (Anais Nin).

 “Iubirea este o înflorire rară.”– OSHO

Comments

comments

This entry was posted in cunoastere interioara, motivatie on by .

About Simona Gîrbea

Nascuta la 19 septembrie 1976, in localitatea Starchiojd, judetul Prahova. Am absovit Liceul Pedagogic din Ploiesti, promotia 1995 si..am profesat la inceput ca educatoare, iar mai tarziu ca institutor I, avand gradul didactic II. Licentiata in comunicare si relatii publice, promotia 2007( Facultatea de Litere, Bucuresti). Indragostita de domeniul psihologie, disciplina studiata atat in liceu cat si in facultate, dar si de comunicarea eficienta dintre oameni, in ultima perioada am devenit din ce in ce mai preocupata de stapanirea unor cunostinte mult mai vaste in aceste doua domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *